סביר להניח שגם אליך או למישהו בסביבה שלך הגיעה לאחרונה הודעה לנייד, שנראתה קצת חשודה…. אולי על איזו חבילה שקיבלת לאסוף מסניף הדואר השכונתי וצריך למלא את פרטי האשראי כדי לקבל אותה ולשחרר מהמכס אפילו שזכור לך שלא עברת את הסכום הנדרש, אולי שזכית בכרטיס טיסה במחיר מצחיק ליעד החלומי שתמיד חלמת לסוע אליו- אבל רק צריך להסדיר מראש תשלום קטנצ'יק באמצעות קליק אחד… או אולי זו הודעה על בקשת תרומה עבור מכר רחוק רחוק שממש ממש צריך עזרה, ואולי בכלל משהו אחר…מפתה, זה רק קליק – .אבל רגע, בחדשות מציפים במידע ואזהרות מההודעות המוזרות האלו בדיוק. קליק אחד וכל המידע שלך נשאב לידים של מישהו אחר- ובכלל זה פרטי האשראי שלך, הכתובת, ההתכתבויות ובמקרה הכי גרוע – סודות ששמרת. מה עושים? איך יודעים אם זו הודעה שעומד מאחוריה אינטרס או הודעה תמימה לאסוף את החבילה כמה שיותר מהר? ומה להודעה שקיבלת ולסייבר, אבטחת מידע והאקרים?
כידוע- גם- ואולי עוד יותר- ארגונים גדולים מהווים יעד למתקפות סייבר וגניבת מידע מסוגים שונים בעל ערך רב. מסתבר שגם אם רמת האבטחה בארגון נחשבת לגבוהה ביותר, כזו שלא מאפשרת אפילו למנהל/ת החברה לעבור בלי להזדהות עם כרטיס עובד/ת בדרך למשרד…. עדיין הארגון יכול ליפול בתרגיל פשוט לכאורה, לבדיקת אבטחה, איך אפשר למנוע את זה, ולהג על הארגון – על עובדיו, סודותיו – ולקוחותיו?
פיאנה ז'בלב מספרת בפרק זה איך הגיעה לתפקידה הנוכחי כמומחית לשירותי אבטחת מידע וסייבר ומנהלת בכירה ב- ONE Security, חטיבת הסייבר ואבטחת המידע של קבוצת ONE, מעולם הקרימינולוגיה, ומספרת על מגמות בולטות בתחום אבטחת המידע והסייבר בשנת 2022, על מה היה לנו השנה (שירביט, אטרף, בית החולים בצפון ועוד) וכמובן על איך להתגונן מהתקפות שכאלו ואחרות – כארגון וכפרט.
האזינו עכשיו.