איך מגיעים להיות מהנדסת חלל, ומה זה בעצם אומר? איך זה מרגיש להפעיל לווין בחלל ולהיות אישה מהחלוצות בתחום, ומה בין הנדסת חלל לבני- ובעיקר בנות- נוער בימינו? הפעם בפרק שלפניכם מתארחת מאיה גליקמן-פריינטא, יזמית ומהנדסת חלל ולוויינים ובעלים שותפים של חברת החלל הפרטית הישראלית ספייסיאליסט. על כך ועוד בפרק שלפניכם.
מאיה היא (בין היתר) מהנדסת חלל ותיקה ומנכ"לית ובעלים שותפים של חברת החלל הפרטית הישראלית ספייסיאליסט (המייעצת לחברות בארץ ובחו"ל, בנושאי הנדסת חלל, תכנון לוויינים וביטוח משימות חלל). היא הייתה מהנדסת לוויינים של לוויני התקשורת הישראליים (לווייני עמוס) בתעשייה אווירית, במפעל מבת חלל. כמו כן, היא בוגרת אוניברסיטת החלל הבינלאומית, היתה בסגל המרצים כשאוניברסיטת החלל התארחה בישראל ב 2016, והיא מומחית עולמית בשימוש בתוכנת הסימולציה STK לאנליזות משימות חלליות. היא הייתה הסטודנטית הראשונה (כאישה וכסטודנטית בכלל) ברפאל!
כיום היא מנהלת את תחום תפעול החלל בחברת SAS ואחראית על תפעול שלושת לווייני ההדגמה של החברה הנקראים "יהלומים", שהדגימו יכולות תקשורת צרת סרט במערכת של נאנולווינים, ושברו כמה שיאי עולם ביניהם שיחת הטלפון הראשונה שנעשתה על נאנולווינים. בנוסף, מאיה מנהלת מספר פרויקטים במסגרת פרויקט משותף ופורץ דרך בין חברת ספייסיאליסט וחברת אייכה (חברה ותיקה המייצרת פתרונות לציוד תקשורת לוויינית).
בחודשים האחרונים, ולאור ההבנה שהנדסת חלל היא מקצוע העתיד של המאה ה-21, מאיה השיקה קורסים מקצועיים לקהל הרחב בנושא הנדסת חלל ולוויינים – מיזם הנקרא "האקדמיה הצעירה להנדסת חלל" המתאימה לכל הגילאים החל מגיל 13 ומעלה. קורסים אלו הינם קורסים דיגיטליים, ייחודיים ומקוריים, המנגישים ידע תיאורטי בשילוב ידע מעשי, ובכל שיעור מאיה משתפת תובנות ומידע מאירועים אמיתיים מעבודתה היומיומית בתכנון, בדיקה, שיגור ותפעול לוויינים בחלל.
האזנה נעימה.